NL v6.5B6 bot spins "Locating group header range ..."

Found a bug in NewsLeecher? Post a bug report here. Please describe how to reproduce the bug.
• Be sure to read the bug reporting guidelines before posting.
Post Reply
RBob
Posts: 52
Joined: Fri Oct 14, 2005 2:35 pm

NL v6.5B6 bot spins "Locating group header range ..."

Post by RBob » Sun Aug 31, 2014 4:48 pm

NL v6.5B6
Windows 7 Pro SP1 64-bit

I have 9 connections defined, 8 set for group updates, 4 each for 2 providers and a 7Mb/s DSL connection.

Initial update limit: 30 days
Keep headers for: 7 days

I do an Update Groups->All: Get New Headers and after the process seems to complete, more often than not one or more of the connections spins, apparently forever, showing

Locating group header range up to 30.0 days of age (/)

with the (/) representing a spinner suggesting that it's still doing something.

Sorry to say that I don't remember if it's always the same group(s).

There's nothing in the log that shows anything about this.

User avatar
thany
Posts: 500
Joined: Sun Sep 26, 2004 6:03 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: NL v6.5B6 bot spins "Locating group header range ..."

Post by thany » Mon Dec 14, 2015 5:30 pm

Same problem on 7.0 beta 10.

Spinner is just sitting there. I haven't thouroghly checked if it's actually doing anything, but it doesn't appear so.

What does it mean? What is it actually doing when this spinner is showing?
Running Newsleecher 7.0 on Windows 10 x64, because 4.0 stopped working

1953krall
Posts: 7
Joined: Mon May 01, 2017 3:30 pm

Re: NL v6.5B6 bot spins "Locating group header range ..."

Post by 1953krall » Wed May 03, 2017 8:21 am

Did you guys ever get any support for this problem mine is doing the same things on every and any group never downloads a single header

oh where has the support gone?

scuba
Site Admin
Posts: 505
Joined: Tue Apr 24, 2012 12:02 pm

Re: NL v6.5B6 bot spins "Locating group header range ..."

Post by scuba » Thu May 04, 2017 7:58 am

1953krall wrote:
Wed May 03, 2017 8:21 am
Did you guys ever get any support for this problem mine is doing the same things on every and any group never downloads a single header

oh where has the support gone?
the support is same place - as it has always been. here:

https://www.newsleecher.com/support/
Scuba - NewsLeecher Support Team
The forum is only for NewsLeecher application issues.

1953krall
Posts: 7
Joined: Mon May 01, 2017 3:30 pm

Re: NL v6.5B6 bot spins "Locating group header range ..."

Post by 1953krall » Thu May 04, 2017 8:19 am

Scuba I hated to sound so negitive sir...do you have any ideas on my issue ?

scuba
Site Admin
Posts: 505
Joined: Tue Apr 24, 2012 12:02 pm

Re: NL v6.5B6 bot spins "Locating group header range ..."

Post by scuba » Thu May 04, 2017 9:55 am

don't worry - but be positive. Otherwise you can always contact us using the form to get a quick answer....

but did you try to disable your antivirus/local security center and try? It may block..we have seen this in some support cases...
Scuba - NewsLeecher Support Team
The forum is only for NewsLeecher application issues.

1953krall
Posts: 7
Joined: Mon May 01, 2017 3:30 pm

Re: NL v6.5B6 bot spins "Locating group header range ..."

Post by 1953krall » Thu May 04, 2017 11:25 am

yes the was the very first thing I tried even uninstalled and cleaned the registry

scuba
Site Admin
Posts: 505
Joined: Tue Apr 24, 2012 12:02 pm

Re: NL v6.5B6 bot spins "Locating group header range ..."

Post by scuba » Thu May 04, 2017 1:41 pm

1953krall wrote:
Thu May 04, 2017 11:25 am
yes the was the very first thing I tried even uninstalled and cleaned the registry
please create a support ticket.
Scuba - NewsLeecher Support Team
The forum is only for NewsLeecher application issues.

1953krall
Posts: 7
Joined: Mon May 01, 2017 3:30 pm

Re: NL v6.5B6 bot spins "Locating group header range ..."

Post by 1953krall » Thu May 04, 2017 1:56 pm

scuba, I FOUND the issue you pointed me in the right direction my VPN was hosed up, once I cleared the error everything works great!

thanks for the great support

scuba
Site Admin
Posts: 505
Joined: Tue Apr 24, 2012 12:02 pm

Re: NL v6.5B6 bot spins "Locating group header range ..."

Post by scuba » Fri May 05, 2017 10:27 am

1953krall wrote:
Thu May 04, 2017 1:56 pm
scuba, I FOUND the issue you pointed me in the right direction my VPN was hosed up, once I cleared the error everything works great!

thanks for the great support
Great to hear you have fixed it :D
Scuba - NewsLeecher Support Team
The forum is only for NewsLeecher application issues.

Post Reply